Kategori

15 Şubat 2015 Pazar

Neşter Müziği | David Carnoy

  Kitabın İsmi: 
Neşter Müziği
Orjinal İsmi: 
Knife Music
Yazarı: 
David Carnoy
Çevirmeni: 
Samim Sakacı
Sayfa Sayısı: 
384
Yayınevi: 
Can


Kristen Kroiter, liseye giden 16 yaşında genç bir bayan. Bir trafik kazası sonucunda ağır yaralanıyor. Kaldırıldığı hastahanede ilk müdahalesi yapılıyor ve hayata döndürülüyor. Fakat kazadan 6 ay sonra intihar ediyor. 

Bu olayı araştırmakla görevli dedektif Madden, işinde en iyilerden. Küçükken çocuk felci geçirmiş. Elinde Kristen'a ilk müdahaleyi yapan Dr.Ted Cogan'ı suçlayan çok önemli bir delil var. Kristen'ın günlüğü. Günlükte  Kristen doktorla cinsel ilişkiye girdiğini yazmış. Fakat Dr. Cogan bu suçlamayı kabul etmiyor.

Oldukça sürükleyici bir kitap. Sonunda ise gerçekten şaşırdım. Fakat dikkatimi çeken bir şey vardı ki o da: Kristen'nın kiminle birlikte olduğunu öğreniyoruz. Fakat bunun intiharla ilişkisi belirtilmemiş. Yani reşit olmayan ve sarhoş olmuş bir kızla cinsel ilişkiye girilmesi bir istismar. Fakat kız neden intihar etti sorusunun  net bir cevabı yok. Bence kurgunun bu noktasında belirgin bir açık var. 

Bunun dışında kitabın akışı güzel. Kitabın üstünde her ne kadar gerilim kitabı olduğu yazıyor olsa da gerçekte gerilimden eser yok. Hoş, hafif bir polisiye kitabı.

Puanım: 10 üzerinden 5


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...