Kategori

25 Ocak 2015 Pazar

Korra Efsanesi (The Legend Of Korra)

Korra efsanesi, daha önce yayınlanmış ve dünya çapında üne kavuşmuş, son hava bükücü isimli çizgi dizinin devamı. 


Son hava bükücü olan Avatar Aang'in maceralarını biliyoruz. Avatar reenkarnasyonu, Aang'in ölümüyle sıradaki elementte, güney su kabilesinde sevimli bir kız çocuğu olarak doğuyor. 


Tabi bu sırada Avatar Aang büyümüş, Katara ile evlenmiş ve 3 de çocuğu olmuş. Cumhuriyet şehri adını verdikleri bir şehir kurulmuş. Bu şehirde herkes birlikte yaşıyor. Tabi toprak krallığı, ateş krallığı, güney ve kuzey su kabileleri ve son olarak da Aang'in küçük oğlunun ailesinin yaşadığı hava adası duruyor. Ama Cumhuriyet Şehri'nin özelliği her bükücünün ve bükücü olmayanların birlikte yaşadığı bir şehir olması.

İşte Avatar Korra'nın macerası da, hava bükmeyi öğrenmek için Aang'in oğlu Tenzin'in yanına gelmesiyle başlıyor. İzlerken ilk etapta cumhuriyet şehrinde olan gelişmeleri (Aang'den bu yana) Korra ile birlikte anlamaya çalışmakla geçiyor. Ve ilk maceramızı ve acımasız düşmanımızla daha bu sezondan karşılaşıyoruz. Sezonun ismi "Hava" ve Korra da bu sezonda hava bükmeyi öğreniyor.

İkinci sezon "Ruhlar". Bu sezonda ilk avatarla tanışıp, izlediğimiz dünyanın nasıl oluştuğunu görüyoruz. Avatar olayını çözüyoruz. 


Üçüncü sezon "Değişim". Korra'nın yarattığı değişimler etkisini göstermiştir. Değişimin etkisiyle bazı insanlar hava bükmeye başlamışlardır. Bu sezonu izlemeye ilk başladığımda kopukluk oldu. Hava bükücüler de nereden çıktı böyle dedim. Bölüm mü atladım diye düşündüm. Ama atlamamışım. Konuya bodozlama dalmşlar. Neyse bu bölümde de Korra'yı yok etmek isteyen bir grup düşmanla kapışıyor. Bu düşmanların amacı Avatar'ın ölmesi. Korra bu macerasında gerçekten zorlanıyor. İmdadına dostları yetişiyor. Büyük zararlar alıyor.

Son sezon "Denge" 'de ise, Korra'nın iyileşme sürecinde hava bükücüler maceralara atılırlar. Bir taraftan onların maceralarını izlerken bir taraftan da Korra'nın iyileşmesini izliyoruz bu sezonda. Pek tabi bir yerde bu iki dal birleşiyor ve düşman burada da yeniliyor. 


Ve son olarak;
Son hava bükücü'de Aang, her sezonda yeni bir elementi bükmeyi öğreniyordu. Son sezonda ateş bükmeyi de öğrenmesiyle büyük düşmanıyla karşılaşıyordu. Korra efsanesi'inde ise çizgi dizinin işleyişi değişmiş. Korra ilk sezondan itibaren hava bükme dışında diğer elementleri küçüklüğünden beri bükmeyi biliyor. Korra her sezonda büyük düşmanlarla çok ciddi savaşlar yapıyor. Su bükücü avatarın maceraları güzel olsa da bana Son hava bükücünün tadını vermediğini belirtmeliyim. Ama yine de sıradaki toprak bükücü avatarı dört gözle bekliyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...