Kategori

12 Ocak 2015 Pazartesi

Bakirenin Aşığı | Philippa Gregory

  Kitabın İsmi: 
Bakirenin Aşığı
Orjinal İsmi: 
The Virgin's Lover
Yazarı: 
Philippa Gregory
Çevirmen: 
Özlem Malkara - Bige Turan
Sayfa Sayısı:
 639
Yayınevi: 
Artemis



Bakirenin aşığı, kraliçe Elizabeth, namı diyar Bakire Elizabeth, zamanını anlatıyor. En nihayetinde üvey kız kardeşi Mary, Kanlı Mary, öldüğünde Elizabeth tahta çıktı. Protestan kraliçe bir taraftan ülkeyi yönetmeye çalışırken bir taraftan da aşık bir genç kadındı. Aşık olduğu kişiyi ise kraliçenin soytarısı kitabından tanıyoruz aslında. Robert Dudley. Fakat Robert Dudley evli bir adamdı ve O'nu çok seven bunun içinde boşanmak istemeyen bir eşe sahipti. Bu iki tutkulu aşığın önündeki engel sadece Amy (R.Dudley'in eşi) değildi. Kraliyetin geleceği için Elizabeth'in çözmesi gereken başka problemler de vardı. 

Okurken hırsın insana neler yaptırabileceğini göreceksiniz. Öğrenebileceğiniz bir başka şeyde insanın monarşik sistemlerde bir anda nasıl servet sahibi olabileceği ve bir anda nasıl bir hiç olabileceği olacaktır.

Bununla birlikte romanın gereksiz uzun olduğunu düşünebilirsiniz. - Ben düşündüm.- Kraliçenin aşk hayatı ile ilgili o kadar gereksiz detaylar vardı ki kitabı salt bir aşk romanı olarak okumaya başladım. Sonuçta ise kayda değer bir şey olmadığını düşünüyorum.Philippa Gregory'nin okuduğum en kötü kitabı olduğunu söyleyebilirim. 

Puanım: 10 üzerinden 4

Diğer Bilgiler:

Bakirenin Aşığı'nda bahsedilen Kraliçe Elizabeth'in annesinin hikayesini anlatan 'Boleyn Kızı' filme uyarlanmıştır. Başrollerini Natalie PortmanScarlett JohanssonEric Bana'nın paylastıgı filmin yönetmenliğini ise; Justin Chadwick yapmıştır.

Filmden Kareler:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...